Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-09@01:46:27 GMT

ترامپ نتیجه حمله به ایران را از ژنرال‌هایش بپرسد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۹۰۱۹۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، این هفته دست­ خط میزبان محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.

در بخش زیر متن کامل مصاحبه با محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام را می‌خوانید:

مجری: ما معمولاً از موضوعات روز شروع می کنیم، جدیداً نامه ای نوشتید به آقای رئیس جمهور و مطالبی را متذکر شدید به نوعی آغاز نامه شما این است با توجه به شرایط حساسی که داریم و برخی از ادبیات جنگ و ضدجنگی که شما به کار می برید و شاید مطابق با منافع و امنیت ملی نباشد، من چنین چیزی را می نویسم، این را یک مقدار باز بکنید که چرا این نامه را نوشتید؟

رضایی: در خود نامه کاملاً مشخص است من از موضعِ دلسوزی این کار را کردم، اصلاً هدف سیاسی یا انتخاباتی در این نامه نیست، هر چند این نامه چون در آستانۀ انتخابات ممکن است یک عده برداشت بکنند ولی از خود متن، اگر کسی متن را با دقت بخواند به نتیجه می رسد که از موضعِ دلسوزی است و دلیلش هم این است معمولاً دولتمردان ما بعضی وقتها در درکِ شرایط تغییریافته اشتباه می کنند و زمانی را از دست می دهند تا متوجه شوند از چند سال پیش شرایط عوض شده بود و آنها هم باید رفتارشان و سیاست هایشان را تغییر می دادند، من دیدم این ادبیات حتی اگر در گذشته یک دستاوردی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اکنون در مواجه با ترامپ خود این تبدیل به یک بهانه ای می شود که آنها خواهند گفت رئیس جمهور خود کشور هم می گوید که عده ای در این کشور جنگ طلب هستند و قاعدتاً بعضی از کارهایی که خودشان تخلف می کنند در آینده می خواهند به اسم ما بگذارند، کما اینکه اخیراً یک ستونی از ناو های آمریکا از تنگه هرمز عبور کرده بود، با اینکه قایق های ما 3 کیلومتر فاصله داشتند یکی از آن ناوها از مسیر خارج شده، خودش به 500متری قایق ما رسانده، بعد اطلاعیه دادند ایرانی­ ها به 500 متری ما نزدیک شدند، پس این نشان می دهد یک تغییر رفتاری در ستون ها و ناوهای آمریکا در منطقه خلیج فارس پیدا شده است حالا همخوانی صدای داخلی با این تغییراتی که در بیرون به وجود آمده ، این نه تنها امروز دستاوردی ندارد بلکه می تواند تبدیل به یک تهدید شود.

لذا من به ایشان گفتم خوب است شما وارد بحثِ جنگ اصلی شوید، جنگ اقتصادی، جنگ با تحریم ها، وضعیت معیشت مردم، جنگ ما واقعاً اینجاست؛

مجری: بازخوردی از نامه ای که نوشتید نداشتید؟

نه من چیزی نشنیدم خیلی از آنها محترمانه برخورد کردند، یعنی در جبهه اصلاح طلبان احساس کردم از یک موضعِ احترام البته بعضی ها سوال کردند آقای رضایی که این حرفها را می گوید، نقد کرده است آیا راهکاری هم دارد؟ که من الان درصدد هستم یکی دو راهکار را ارائه بکنم که انشاءالله آن را منتشر خواهم کرد.

مجری: جمله حضرت آقا در مورد شما دارند که می گویند آقا محسن نیروهای جوان را خیلی خوب می شناسد و به کار می گیرد و در جنگ هم همینطور بود. بعضی ها معتقدند باید یکسری نیروهای جوان را آورد و به نیروهای جوان و تازه نفس میدان داد تا یک حرکتی صورت بگیرد، بعضی می گوید نه باید از همین ظرفیت های فعلی استفاده کرد، نظر شما چیست؟ باید چه کرد برای برطرف کردن این معضل که معضل کمی هم نیست و ضربه بزرگتر آن هم بی اعتمادی ای است که به مردم وارد می شود و مردم واقعاً در بعضی از زمینه ها بی اعتماد شده اند!

نشان داده شد اداره کشور با تفکر جناحی اصلا قابل اداره کردن نیست یعنی سرریز شده، شما وقتی در لیوانی آب زیادی بریزید وقتی این لیوان ظرفیت نداشته باشد سرریز می شود، الان مشکلاتی که وارد زندگی مردم و وارد اداره کشور و اقتصاد شده است این مشکلات دارد از ظرفیت جناح ها سرریز پیدا می کند، ما یک ظرفیت جدیدی می خواهیم الان زمانی است که نیروهای انقلاب با ارزشهای انقلاب، با تفکر انقلابی ولی متخصص در اقتصاد بیایند در صحنه و اوضاع را درست کنند، منتها نباید اشتباه کرد که میدان دادن به جوانها شرط لازم است ولی کافی نیست، شما اگر به جوانها میدان بدهید اما مربی بالای سر آنها نباشد که آنها را از پایین بگیرد بیاورد بالا یعنی از یک فرمانده گروهان و گردان تبدیل به فرمانده تیپ کند، بعد تبدیل به فرمانده لشکر کند و خودشان بروند کنار و اینها بیایند در بالاترین راس قرار بگیرند.

من قبلاً یک طرحی داشتم در انتخابات مطرح کردم و گفتم اگر من رئیس جمهور بشوم ابتدا از جوانها شروع می کنم همۀ فرمانداری ها را می گذارم حدود 30 سال 34، 35 سال و سال دوم تعدادی از اینها را استاندار می کنم و سال چهارم که می خواهم بروم کنار، من چند وزیر از میان اینها تحویل جامعه می دهم ظرف 4 سال در حدود سنی 35 تا 40 ساله ما تربیت ...، این مدل می خواهد، منظورم این است یعنی جوانها باید بیایند در صحنه ولی با یک مدل، با یک سبک، با یک الگو، اینها را تربیت کنیم، ما این را در انقلاب و خود جنگ داشتیم، همیشه من می پرسم چرا نباید از این الگو استفاده کنیم؟! چرا نمی خواهید از سبکی که برای خودمان است داخل کشور خودمان تولید شده است چرا نمی خواهید استفاده کنید؟

مجری: در جنگ همه شما همه جوان بودید مانند شما، آقای صفوی، فرماندهان سپاه، حاج قاسم سلیمانی آن زمان چقدر سن داشتند؟

18 سالش بوده است، الان به 30 ساله ها هم اعتماد نمی شود چه برسد به 18 ساله ها، در حالی که انرژی، شادابی، نشاط، پرکاری ما در نسل جوان است.

مجری: بعد از قضیه برجام خیلی انتظار داشتند بالاخره با توجه به صحبت هایی که به ویژه دولتمردان می کردند گره های اقتصادی، کلاف سردرگمش مقداری باز شود برخی معتقدند دولت همه تخم مرغ هایش را در سبد برجام گذاشت و نباید این کار را می کرد، برخی هم می گویند باید صبر کرد برجام تازه شروع شده است و احتمالاً یکی دو سال دیگر جواب خواهد داد، شما به کدام معتقد هستید؟

در مساله برجام واقعاً نظام هزینه داد و دفاع کرد از اینکه این مذاکرات جلو برود، بارها رهبر بزرگوار انقلاب دفاع کرد، خود ما بارها به پیروی از رهبر انقلاب اسلامی حمایت کردیم از مذاکرات ولی دو اشتباه اساسی صورت گرفت، یکی اشتباهات تاکتیکی است، یکی اشتباهات استراتژیکی در برجام ،اشتباهات تاکتیکی یک بخشی مربوط به شتابزدگی بود، لذا پیوستی که باید در زمینۀ اقتصاد نوشته می شد، این پیوست خیلی ضعیف است یعنی باید در پیوست اقتصادی حداقل 10، 15 حکم برای خزانه داری آمریکا می نوشتند که به محض اینکه این امضاء شد خزانه داری آمریکا آن 10، 15 حکم را ابلاغ کند به اقتصاد آمریکا و به اقتصاد بین الملل، حالا آن احکام نیست! لذا در کلیات، در اجمال بحث هایی شده است اما روی زمین نمی آید و پیاده نمی شود، لذا وقتی الان دوستان ما به بانکهای بزرگ خارجی مراجعه می کنند، دولت، بانک مرکزی مراجعه می کنند می گویند ما می ترسیم، می گویند چرا می ترسید؟ تحریم ها برطرف شده است، می گویند تحریم ها برطرف شده است ولی حکم روشنی برای ما از طرف خزانه داری آمریکا نیامده است، آنها باید یک حکمی به ما می دادند که شما مبادلات با ایران شروع کنید.

اشتباه استراتژیکی آنها هم این بوده که آمدند تاکتیک را به جای استراتژی گرفته است، در حالی که هر کسی تاریخ سیاسی آمریکا را مطالعه کند می بیند جمهوری خواه دارند، دموکرات دارند، دموکرات طرفدار مذاکره اند، یاسر عرفات آمد با کلینتون قراردادی بست فکر کرد نفر بعدی که می آیند پایبند است، آقای بوش آمد زد زیر قرارداد و اسلحه اش را گذاشت کنار به امید اینکه گل دریافت کند، بعد آمدند از آقای یاسر عرفات گل هم گرفتند یعنی انتخابات نوار غزه را با اینکه سازمان ملل تایید کرد و ابتدا خود آقای بوش هم تایید کرد ولی بعد که خواندند و نتایج آراء را خواندند آقای بوش زد زیر آن و قبول نکردند، وقتی اوباما عوض می شود، دموکرات ها عوض می شوند و جمهوری خواه ها می آیند باید یک تاکتیک دیگری در پیش گرفت.

خوشبختانه مقام معظم رهبری اینها را خیلی دقیق درنظر گرفت، یعنی مصوبه مجلس را کافی ندانست، 7، 8 بند به برجام اضافه شده.

مجری: 9 تا الزام

9 الزام اضافه ،البته ما این را قبول داریم و اگر کسی امضای رهبری را قبول نداشته باشد دیگر نباید بگوید من انقلابی هستم، انقلابی کسی است که امضای رهبری را قبول داشته باشد، ایشان 9 الزام، بنابراین برجام مشروط، می شود همان برجام تاکتیکی، برجام مشروطی که رهبر انقلاب تعیین کرده کاملاً هوشیارانه و آگاهانه بوده و باید دقت کرد که به این احترام گذاشته شود و بعضی از دوستان انقلابی ما جلوتر از رهبری حرکت نکنند. با همین احوال هنوز امکانات بین المللی وجود دارد که دولت برود روی این طلب هایی که ما از آمریکا داریم و بدهی هایی که آمریکایی ها به ما دارند در برجام، از طرق بین المللی بروند و اینها را نقد بکنند، پیگیری کنند.

آقای ترامپ یک زرنگی کرده آمده گفته است من پاره نمی کنم ولی تحریم های جدید ایجاد می کنم این برای در رفتن از عدم تعهدات برجام است دوستان ما نباید الان یک گاردِ منفعلانه بگیرند و بگویند ما از خیر برجام بگذریم که تحریم جدید نیاید، این چیزی است که ترامپ می خواهد و هوشیارانه دارد این کار می کردند یعنی بسیاری از جوسازی های ترامپ برای این است که دولت دیگر نرود دنبال اینکه آن تعهداتی که در برجام است...، همان مقداری که آمده آنها را نقد کند و فعال بکند.

مجری: بعضی ها می گویند ترامپ دنبال راه انداختن جنگ است، این جدی است؟

اینکه نباید ترامپ را تحریک کرد حرف درستی است، چون ما همیشه باید روحیۀ رهبران دنیا را درنظر بگیریم، نمی شود بدون شناخت رهبران دنیا عملی را انجام بدهیم نباید ایشان را تحریک کرد این حرف درستی است ولی ما نباید به ایشان هم میدان بدهیم که بیاید در زمین ما بازی کند یا گام به گام جلو بیاید این یک هنر می خواهد، هنر دیپلماسی می خواهد؛ به همین دلیل من پیشنهاد کردم شما بیایید به جای دیپلماسی سیاسی بیشتر روی دیپلماسی اقتصادی فعال شوید الان؛

مجری: یعنی چه بکنند؟

کارهای زیادی می توانند بکنند، اولین مساله این است که بعضی از سفارتخانه های ما که بسیار برای ما مهم است و زمینۀ اقتصادی برای ما وجود دارد، اینها را اقتصاددان بگذارند، برای چه دیپلمات می گذارند؟

مجری: از آن ظرفیت های اقتصادی به خوبی استفاده بکنند؛

که اینها بتوانند به خوبی استفاده کنند یا اگر دیپلمات می گذارند، دیپلمات هایی بگذارند که اقتصاد را خوب می فهمند و مشاورین اقتصادی یا بخش اقتصادی را مثلاً در هند، چین، در ژاپن، در کره و در کشورهای منطقه یک تحول اساسی باید در ساختار وزارت خارجه ما صورت بگیرد، البته من شنیدم آقای ظریف یک پیشنهاداتی دارد برای این کار، مساله دوم این است که حقوق بین الملل را ما تاکنون خوب استفاده نکردیم، الان نقض هایی که برجام نقض شده، من تحرک جدی نمی بینم در این که ایران برود شکایت کند، معرکه بگیرد، داد بزند، فریاد بزند؛

مجری: می گویند مکانیزمی که در آن پیشنهاد شده است، مکانیزمی است که فایده ندارد؛

فایده دارد، حداقل فایده اش این است که این را ذخیره می کنید برای روز مبادا یعنی اینها تبدیل می شود به اسنادی که بعداً؛

مجری2: یعنی اگر به نتیجه هم نرسد عملیاتی به لحاظ تبلیغاتی و روانی؛

تبلیغاتی، روانی، تحت فشار قرار دادن افکار عمومی، افکار بسیار تعیین کننده است، یک افکار عمومی باعث شد آقای ترامپ امضاء اش پس بگیرد برود امضاء بکند، الان ایران چرا نمی تواند از افکار عمومی استفاده کند؟ الان همه معتقدند دارد به ایران ظلم می شود، یعنی ایران مودبانه رفته است سر میز نشسته است توافق کرده به همه تعهداتش عمل کرده است ولی آن طرف ..، این خیلی انگیزه خوبی است که برای این که افکار عمومی دنیا را علیه اینها بسیج کنیم و مساله سوم ابزار حقوقی ، ما حقوقدانان بسیار برجسته ای داریم ولی از آنها استفاده نمی شود، ده ها شکایت می شود کرد؛

مجری: تهدید ترامپ برای جنگ وجود دارد؟

آقای ترامپ الان یک سردرگمی پیدا کرده که می خواهد یک کاری بکند، ایران و روسیه و چین، مرتب مانند شطرنج باز دارد اینها را جابجا می کند، چرا می خواهد یک کاری بکند؟ چون بقای خودش را در افکار عمومی آمریکا یک موفقیت می داند، ما نباید اجازه بدهیم آمریکا احساس موفقیت علیه ما به دست بیاورد، همانطور که نباید او را تحریک بکنیم نباید امید به موفقیت را در ارتباط با ایران در ذهنش شکل بگیرد

مجری: با همه این احوال اگر آمریکا به دنبال تهدید نظامی باشد، ظرفیت ما چیست؟

اگر آقای ترامپ از ژنرال هایش بپرسد به او می گویند که اگر تو یک تیر شلیک بکنی، 10 تیر علیه تو شلیک شود کمتر نیست و همین ژنرال ها بوش را از حمله به ایران بازداشتند، الان در خاطرات بوش وجود دارد می گوید من به پنتاگون دستور دادم آماده حمله به ایران شویم، اما یک هفته بعد اینها آمدند گفتند حمله به ایران تاوان دارد، بوش می گوید پرسیدم چه تاوانی دارد؟ آمدند برای من شرح دادند و من منصرف شدم که به ایران حمله بکنم، لذا نظامیان آمریکا الان خیلی خوب توانایی های ما را می دادند و می دانند اگر بخواهد کاری علیه ایران بکنند تاوان بزرگی خواهد داشت.

مجری: افق رابطه ترامپ با روسیه را چگونه پیش بینی می کنید؟ نزدیکی ای که الان اتفاق افتاده است فکر می کنید ادامه پیدا بکند؟

خیلی کار سختی است، تاکنون آمریکایی ها هیچ دستاورد موفقیت آمیزی از نزدیکی به روس ها نداشتند در هیچ دوره ای حتی در دورۀ گورباچف، یک مدت کوتاهی در ارتباط با یلتسین موفق شدند و یک پیشروی هایی داشتند ولی آقای پوتین برآمده از تجربه یلتسین است، پوتین به این نتیجه رسید اگر به آمریکایی ها زیاد میدان بدهد، اینها مشکل درست می کنند، حالا مساله اساسی کریمه و اوکراین است در وهله اول و بعد هم سوریه است، فعلاً آمریکایی ها دارند با روس ها صحبت می کنند که مجوز داشته باشند بیایند وارد رقه شوند و در حقیقت پایتخت داعش را بگیرند، در حالی که دیگر چیزی از داعش نمانده است، موصل را که گروه گروه دارد از دست می دهد، جاهای دیگر را هم از دست داده است و لذا اینها در لحظه آخر که می خواهند سقوط کند، می خواهند بروند بگویند ما داعش را از بین بردیم، هم میوه اش را بچینند و هم بگویند ما داعش را از بین بردیم چون رفتیم رقه که پایتخت داعش بوده را گرفتیم، در حالی که داعش از همه جا دارد عقب نشینی و فرار می کند.

مجری: فکر می کنید در قضییه نزدیکی احتمالی بین آمریکا و روسیه اگر ایجاد شود روسیه سر قضییه سوریه عقب نشینی بکند و امتیاز به آمریکایی ها بدهد؟

بعید است مشکل روس ها الان این است که می خواهند هم با ما باشند، هم با ترکیه و آمریکایی ها باشند ولی در صحنۀ عمل دیدند ترکیه به آنها کلک زده است مثلا این ها گفتند که ما وارد شهر الباب می شویم ولی بعد که کردها را منهدم کردیم دیگر می رویم ولی الان آمدند نزدیک شهر الباب در سوریه نزدیک شدند و نرفتند، روس‌ها متوجه شدند ترک ها به آنها دروغ گفتند، از این چیزها چون در صحنه عمل زیاد تکرار می شود، بعید است که اینها بتوانند به یک وحدت جدی برسند.

مجری: صحنه تحولات منطقه را شما چطور می بینید؟ از یک طرف سوریه و عراق را داریم و از یک طرف بحرین و یمن را داریم، فکر می کنید تحولات به چه شکلی خواهد بود؟

اولین بار در کنفرانس اسلامی 4 بند علیه ایران تصویب می شود یا در سفر ملک سلمان به مالزی، دولت مالزی علیه ما کاری انجام می دهد، الان آقای ملک سلمان راه افتاده است و مالزی، ژاپن را علیه ما بسیج می کند یعنی جهان اسلام را دارند علیه ما به هم می زنند و آن نفوذی که ما در جهان اسلام داشتیم را درحقیقت دارند می گیرند؛

مجری: پول هم خرج می کنند؟

فراوان هم خرج می کنند، نتیجه این شده است که ما در یک اوضاع بحرانی در منطقه هستیم، منتها همه جا ملت های منطقه دست به دامان ما می شوند، چون ما بدون ادعا می رویم و کمک می کنیم، به عراق، به سوریه، به لبنان کمک کردیم به فلسطین کمک کردیم و ایران الان یک تیکه گاه شده است، لذا اینها برای بیرون کردن ایران آمده بودند داخل سوریه و عراق بالعکس شد نفوذ ما در سوریه و عراق بیشتر شده است، بعد از اینکه شکست خوردند می گویند شما چرا در یمن و سوریه نفوذ دارید؟ به خاطر اینکه از دست شما به ما پناه آوردند.

مجری: به عنوان کسی که از حاج آقای سلیمانی از فرماندهان شما بودند، فکر می کردید.. الان نقش حاج قاسم را در موفقیت های منطقه ما چگونه می بینید؟

به نظر من ایشان موفق عمل کرده است و حاج قاسم را من از عملیات فتح المبین می شناسم، ما در منطقه معروف به چاه نفت و عین خوش یک تیپ کم داشتیم و بعد به من گفتند بچه های کرمان هستند، حدود 150، 200 نفر، بیشتر از این هم می شود منتها ما نگران هستیم اگر این را یک تیپ بکنیم نتوانند و تعداد زیادی شهید شوند، من مطالعه کردم دیدم این برادرها می توانند، لذا من گفتم ما یک تیپ ثارالله از کرمان درست کنیم، شهید حسن باقری می گفت شما الان عجله نکنید این تیپ زوده بالاخره ما با او به توافق رسیدیم که گروه رزمی که می شود لذا آقای قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده گروه رزمی گذاشتیم که خیلی خوب آن عملیات را انجام دادند و بعد از عملیات شد محور یک تیپ، تیپ ثارالله، یک جوان 18، 19 ساله ای که گم هم بود و کسی این بچه ها را می شناخت الان قاسم سلیمانی، شهید باکری را که می بینید اینها معروف شدند بله آن زمان کسی اینها را نمی شناخت حتی مسئولان کشور هم اینها را نمی شناختند، ایشان موفقیت داشتند هم در سوریه، هم در لبنان، در عراق.

مجری: فکر می کردید جوان 18، 19 ساله ای که آن زمان او را کشف کردید الان اینقدر تاثیرگذار شود؟

بله من سالها با اینها زندگی نزدیک داشتم، حداقل 16سال شبانه روز با این برادران بودم، باز هم هستند، قاسم سلیمانی های دیگر هم هستند، هم از بچه های قدیم که اگر میدان پیدا بکنند مانند او معروف می شوند و هم قاسم سلیمانی های جدید، 18، 19 ساله های فراوانی ما داریم

مجری: یکی دیگر از تغییرات جدیدی که به نوعی جوانگرایی هم محسوب می شود، انتخاب آقای باقری به ستاد کل نیروهای مسلح بود، برادر او هم از کشف های شما بودند و هم خودشان، بعضی می گویند انتخاب آقای باقری برای ستاد کل نیروهای مسلح، یک پیامی برای خارج از کشور داشته است، چنین چیزی درست است؟

ما دو اخوی داریم در جنگ که واقعاً اینها به اندازه خود برادرهای بزرگشان ارزش داشتند، یکی حمید باکری است که تحت الشعاع مهدی باکری خوب شناخته نشد من در خیبر او را شناختم به آقا مهدی گفتم حواست باشد من بعد از خیبر ایشان را از تو می گیرم او را فرمانده لشکر می کنم ولی در آن عملیات حمید آقا شهید شد، یکی دیگر از این اخوی ها آقای باقری است که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح شده است، ایشان هم کم از حسن باقری نداشت، انتخاب مقام معظم رهبری بسیار انتخاب خوبی بوده است و ایشان توانایی این کار را دارد و از تحصیلات هم تحصیلات بالایی دارد دکتری اقتصاد از دانشگاه تهران دارد، الان یکی از اساتید دانشگاه است، علاوه بر دانش نظامی در مباحث علمی روز هم فرد باسواد و تحصیلکرده ای است.

مجری: از مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از آیت الله هاشمی چه خبر؟ جلسات پیگیری می شود؟<

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۰۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است

یک روزنامه وابسته به طیف اصلاح‌طلبان می‌گوید: باید برای آمدن ترامپ آماده شویم، این روزنامه در عین حال تلویحا اذعان کرده که منطق مقاومت جواب داده و ایران سه بر صفر از آمریکا جلو است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه هم‌میهن نوشت: «اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت ترامپ قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست. مهم‌ترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران، برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد، چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد،

دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیندیشند: نخست اینکه به احتمال زیاد، تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. در این حالت، ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته، بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند همزمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند. پس مهم‌ترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد. نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلو است و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد، این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد؛ اوکراین».

هم‌میهن می‌افزاید: به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی، در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد. در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد؛ مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند. اما باید برای فردای احتمالی سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است. مهم‌ترین مراقبت وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر.».

درباره این تحلیل گفتنی است:

۱) آمریکا در حوزه اقتصادی بیشترین سود را به خاطر تحریم روسیه و فروش گران‌قیمت نفت و گاز خود به اروپا می‌برد، به نحوی که برخی دولتمردان فرانسه و آلمان بارها از قیمت پنج برابر شده گاز آمریکا گلایه کرده‌اند.

۲) یکسره کردن کار جنگ اوکراین، دست اروپا و آمریکا نیست، آن هم در وضعیتی که روسیه در موضع قدرت قرار دارد.

۳) افزایش فروش نفت ایران، ربطی به جنگ اوکراین ندارد؛ بلکه نتیجه مایوس شدن از دغلبازی‌های برجامی غرب و اهتمام به دور زدن تحریم هست بایدن هم نتوانست دخالتی در معاملات نفتی ایران و چین بکند، نه این که به ادعای هم‌میهن، چشمانش را ببندد!

۴) آمریکا فارغ از آمد و شد رؤسای جمهور در کاخ سفید، در افغانستان متحمل شکست سنگینی شد و به ناچار، این کشور اشغال شده را تخلیه کرد. پس از آن هم تلاش زیادی برای ناامن‌سازی مرز افغانستان با ایران، درگیری دوطرف و ایجاد بی‌ثباتی صورت گرفت که ناکام ماند. به عبارت دیگر، دوران بایدن، اوج تلاش‌های مشترک آمریکا و انگلیس و اسرائیل برای بی‌ثبات‌سازی مرزهای شرقی ایران بود و ناکام ماند.

۵) در موضوع جنگ غزه نیز، پای آمریکا در هر صورت گیر است؛ چه به حمایت از اسرائیل ادامه دهد و چه شکست بزرگ را پس از هفت ماه حمایت همه‌جانبه نظامی و اقتصادی بپذیرد. آمریکا نخواهد توانست چیزی جز خسارت‌های سنگین، از سرانجام جنگ غره درو کند.

۶) اذعان هم‌میهن به این که ایران دست کم سه بر صفر در تحولات منطقه از آمریکا جلو افتاده، در حالی است که محافل غربگرا تا همین چند سال قبل می‌گفتند آمریکا کدخدای دنیاست و ظرف پنج دقیقه می‌تواند تمام توان نظامی ما را نابود کند و بنابراین به ادعای نشریه صدا (که سردبیرش با هم‌میهن مشترک است) باید مانند برّه و برده و از موضع تحقیرشدگی، با ترامپ یا بایدن مذاکره کرد!

دیگر خبرها

  • مشاهده خرس قهوه‌ای توله‌هایش در اقلید (فیلم)
  • حمله تند گزارشگر سرشناس فرانسوی به امباپه: «نگویید بهترین دنیا است؛ هیچ کاری نمی کند!»
  • مقام سازمان ملل: نتیجه حمله به رفح، مرگ و آوارگی بیشتر خواهد بود
  • سردار آزمون جانشین‌هایش در فوتبال ایران را انتخاب کرد
  • قتل مشکوک یک اسرائیلی در مصر | ژنرال بلندپایه یا بازرگان؟
  • قتل مشکوک ژنرال اسرائیلی در مصر
  • روایت ژنرال اسرائیلی از برنامه 3 میلیارد دلاری برای بمباران ایران!
  • روایت ژنرال اسرائیلی از سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری برای بمباران تاسیسات اتمی!
  • حذف ترامپ و ستاره ایرانی از قهرمانی جهان
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است